31.05.2022

SA DIREKTOROM OTVORENO O SVEMU

Na poziv Čedanke Andrić, predsednice reprezentativne sindikalne centrale - Ujedinjeni Granski Sindikati ,,Nezavisnost’’, u ponedeljak 30.05.2022. godine u sali ,,Hotela 88’’ u Beogradu u duhu dobrog socijalnog dijaloga, održan je sastanak sa vd direktorom Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem i njegovim saradnicima. Sednici su prisustvovali članovi Glavnog Odbora Sindikata ,,Nezavisnost Pošte Srbije’’.

U otvorenom razgovoru sa Direktorom Preduzeća koji je trajao puna dva sata, dobili smo odgovore na sva pitanja koja su ineresovala zaposlene: šta nas očekuje restrukturiranjem Preduzeća, zašto je bilo važno izvršiti smenu upravnika pošta, čemu služi novoosnovano Preduzeće Pošta-Pro, kakva je sudbina Hibridne Pošte, radnika održavanja i garaže, da li će se sprovesti program stimulativnog odlaska, da li će otvaranje novih ugovornih pošta ugroziti postojeća radna mesta u stacionarnim poštama, kada će biti isporučene letnje uniforme, da li ćemo u toku ove godine uskladiti zarade sa porastom inflacije...?

Direktor je strpljivo odgovarao na sva postavljena pitanja. Sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi sa željom da se sastanci ovakvog tipa održavaju i ubuduće.

O svim detaljnijim informacijama koje smo dobili na postavljena pitanja, članovi Sindikata ,,Nezavisnost Pošta Srbije’’ mogu da se informišu kod svojih Glavnih poverenika u Radnim Jedinicama.