26.09.2016

KONTINUITET SOCIJALNOG DIJALOGA

Danas je v. d. direktora Pošte Srbije Mira Petrović održala prvi sastanak sa rukovodstvom reprezentativnih sindikata, koji je obeležila obostrana želja za nastavak saradnje, stabilnost sistema i još bolje poslovne rezultate.

Nova direktorka Pošte obavestila nas je da je odluka o raspodeli dobiti ušla u proceduru Vlade Republike Srbije i da se saglasnost za njenu realizaciju očekuje na prvoj sednici. Kako je istakla, to je ispravan i opravdan potez, jer su zaposleni najzaslužniji za uspešne rezultate Preduzeća.

Mira Petrović je izrazila razumevanje za nezavidan socijalno-materijalni položaj zaposlenih i najavila da će se maksimalno poraditi na njegovom poboljšanju. U tome očekuje punu podršku Vlade, a pre svega ministra Krkobabića, koji je zadužen za koordinaciju rada javnih preduzeća.

Takođe, rekla je i da će u narednom periodu posebna pažnja biti posvećena unapređenju radnih uslova, kako bi oni bili na novou koji dolikuje zaposlenima u vodećem javnom sistemu Srbije.

Mira Petrović je istakla da će se nastaviti u svemu onome što je prethodni direktor Milan Krkobabić započeo i da će u te aktivnosti, kao i do sada, biti uključeni predstavniici reprezentativnih sindikata – od izbora rukovodioca na internim konkursima do izrade novih normi.

Ona je dodala i da vrlo dobro razume komplikovanu situaciju u kojoj se nalaze zaposleni na određeno vreme, ali da su mogućnosti poslodavca vrlo ograničene postojećim zakonima, za koje veruje da će uskoro biti izmenjeni. Uprkos svemu, angažovaće se na pronalasku kompromisnih rešenja kako bi najbolji izvršioci sa takvim statusom dobili šansu da ostanu u sistemu.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije naglasila je da će insistirati na punoj radnoj disciplini i odgovornosti, koju će očekivati ne samo od radnika već i od celokupnog rukovodećeg kadra.