14.07.2014

PISMO AMERIČKOJ PRIVREDNOJ KOMORI I SAVETU STRANIH INVESTITORA

Gospodo,

Kao što znate, mi smo od samog početka bili protiv usvajanja novog Zakona o radu, ali ono što ne znate, ili, jedva da znate, jeste ono najglavnije – zašto smo protiv toga. Sve više liči na to da namerno niste hteli da saznate, jer bi to bilo poražavajuće čak i za onoga za koga ovaj svet počinje i završava se brojkom koja označava profit.

Sada kada je sve završeno, ponašanje „pobedničke“ strane, Vlade Republike Srbije, valjda i slepom i gluvom šalje neumitnu poruku o autoritarnosti koja je već na jedan korak od instaliranja fašizma. Poslednji put u Srbiji ovakav progon neistomišljenika zabeležen je u periodu obračuna za vreme Informbiroa od 1948. godine pa narednih nekoliko godina. Sada jedino što nemamo je logor na Golom otoku, ali to je najverovatnije zato što Srbija nema more, pa ni otoke.

Ako se za vas bolje poslovno okruženje gradi lažima, terorom i apsurdima srpske nedemokratske prakse, ako ovaj Zakon i njegov tzv. obračun sa sindikalnim privilegijama brani sindikat koji godišnje dobija od države 158 miliona dinara „podrške“ za sindikalne aktivnosti, ako Zakon brani direktor RTB Bor koji mora da se opravda za to što je pre SNS bio u SPS, URS i DS i koji je samo prošle godine potrošio milion i po evra na osnivanje njemu vernog sindikata, ako se legitimno reagovanje DS da ne podržavaju Zakon, označi kao „pale su maske, sada se vidi ko stoji iza svega“, dakle, ako je sve tako, a jeste, onda, kako tako nešto možete nazvati boljim poslovnim okruženjem. A, ako to jeste preduslov za bolje poslovno okruženje, zašto to isto ne uradite i u svojim državama?


Posledice ovog zla koje je upravno javno instalirano u Srbiji, uskoro će zahvatiti čitavo tkivo Srbije. Već krajem godine svima će biti jasno da ovaj vaš Zakon, po svojoj prirodi, kao i bilo gde u svetu, nikako ne može da proizvodi ono što navodi propagandna mašinerija srpskog marionetskog režima. Naprotiv, posledice će biti socijalno nepodnošljive, a korist nikakva. Sem za vaš profit. Tada ćemo se setiti koliko ste se potrudili da Srbiji bude gore da bi vama bilo bolje.