31.01.2020

ODRŽANA X SEDNICA RADNE GRUPE ZA POŠTU SRBIJE

U četvrtak 30.01.2020. godine, u zgradi Vlade RS, održan je sastanak Radne grupe za Poštu Srbije, na kome nisu prisustvovali predstavnici Sindikata Nezavisnost zbog zakazanih konsultacija sa našom centralom UGS „Nezavisnost“ a koji se tiču priprema za sednicu Socijalno – ekonomskog Saveta Vlade RS, na kojoj će jedna od tema dnevnog reda biti socijalni dijalog i rad radne grupe Pošte Srbija.

Nakon održanog sastanka na FB stranici „Udruženja radnika pošte“ član Sindikata Solidarnost koji je ujedno i član Radne grupe, izdao je „Važno“ neumesno obaveštenje o razlozima neučestvovanja naših predstavnika, zbog čega smo se obratili Petru Janjiću, pomoćniku generalnog sekretara Vlade, čiji Vam dopis prenosimo u celini :


Poštovani Petre,


Nakon juče održanog sastanka Radne grupe za Poštu Srbija, na kome nisu bili prisutni predstavnici Sindikata Nezavisnost ( o čemu smo Vas uredno obavestili) na FB stranici, Udruženja radnika pošte, član Sindikata solidarnost, koji je ujedno i član Radne grupe, izdao je „Važno“ neumesno saopštenje, o razlozima neučestvovanja predstavnika Sindikata Nezavisnost na jučerašnjem sastanku.

Naime, on je napisao sledeće: „...ispred Sindikata Nezavisnost ponovo se niko nije pojavio i neće se pojavljivati ni ubuduće, zbog kako je rekao Ivica Kojić prisutnosti ljudi iz Tima! !!!

Ovim putem želim da Vas obavestim, da Sindikat Nezavisnost Pošte Srbija ni na koji način nije ovlastio gospodina Ivicu Kojića da nas zastupa i daje saopštenja u naše ime.

Želim da Vas podsetim da su predstavnici Sindikata Nezavisnost učestvovali u radu na osam od deset održanih sastanaka Radne grupe (na kojima su takođe bili prisutni do tada članovi „ Tima – predstavnici radnika „) a sada već predstavnici Sindikata Solidarnost, a da je gospodin Kojić bio prisutan na samo tri poslednje sednice.

Takođe, želim da kažem da smo učestvujući u radu Radne grupe, dali svoj puni doprinos u iznalaženju najboljeg rešenja za zaposlene u datom trenutku, mada svi ostali učesnici pripisuju sebi sve zasluge za prihvaćeno rešenje.

Ukoliko budemo želeli da promenimo svoj status u Radnoj grupi mi ćemo Vas kao ozbiljna reprezentativna sindikalna organizacija o tome obavestiti.

Srdačan pozdrav,

Snežana Marković, predsednik Sindikata „Nezavisnost“°

Ovo nije prvi put a ni poslednji da se o Sindikatu „Nezavisnost“ Pošte Srbije plasiraju neistine i dezinformacije i koristi se skoro svaka prilika kako bi se doveo u pitanje ugled čitave organizacije a naročito njenih predstavnika.