25.11.2014

SVETSKI SINDIKALNI LIDER U BEOGRADU

Generalni sekretar Međunarodne konfederacije sindikata, Šaron Barou, dolazi u četvrtak, 27. novembra 2014. godine, u posetu reprezentativnim sindikalnim centralama, Savezu samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost, kako bi sindikatima pružila podršku u borbi protiv urušavanja radničkih prava, nepostojanja socijalnog dijaloga I pokušaja diskreditovanja sindikata u Srbiji.
Barou je lider svetskog sindikalizma i predstavlјa organizaciju koja okuplјa 180 miliona članova, širom sveta. Svojim aktivnostima se potvrdila kao istinski sindikalni borac za prava radnika, socijalnu pravdu, svet bez diskriminacije, u kojem se čuje glas radnika.

Ona će, u okviru posete Beogradu, tokom koje će se sastati I sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, učestvovati na konferenciji “Ekonomska kriza i socijalni dijalog”, na kojoj će se založiti za bolјi i pravedniji svet, u kojem će radnici zauzeti počasno mesto.

Barou će srpskoj vladi i javnosti uputiti istovetnu poruku sa Trećeg kongresa MKS-a, u Berlinu ove godine, gde je rekla da “politika bez programa, sa ambicijama koje ne uklјučuju radnike - ne funkcioniše”.

“Mi želimo program socijalne zaštite i nova radna mesta. U tome ćemo i uspeti, jer ćemo raditi zajedno – radnici će se boriti za svet rada, a ne za interese krupnog kapitala i finansija koji su već pokazali svoje pravo lice. To je ambiciozan program, ali milionski svet rada nas podržava i mi ćemo uspeti”, rekla je Šaron Barou.

Konferencija će biti održana u četvrtak, 27. novembra 2014. godine, u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Srbije, Trg Nikole Pašića 5, sala na drugom spratu, sa početkom u 12 časova.

Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju skupu, na kojem će, pored predsednika SSSS I UGS, Ljubisava Orbovića i Branislava Čanka, učestvovati i predstavnici Svetske banke, MMF-a i drugih međunarodnih finansijskih institucija sa sedištem u Srbiji, kao i unije poslodavaca i Privredne komore Srbije.