31.08.2017

HUMANOST NA DELU

Zaposleni u JP ,,Pošta Srbija'' su mnogo puta do sada pokazivali humanost.Evo još jednog primera.

Prenosimo deo teksta iz emisije Soko radija iz Ljubovije:

U subotu 05.08.2017. godine umalo nije došlo do tragedije.
Dan je bio paklen, temperatura je dostizala 39 stepeni celzijusovih tako da su gosti plaže u Boku potražili spas u vodi. Grupa devojčica iz Vrhpolja kupala se u blizini plaže neobazirući pažnju na svoju drugaricu koja se malo udaljila od njih. Iznenada je potonula jednom, pa onda i drugi put.
Za iskusnog plivača kakav je Branislav Ristić upravnik pošte u Padinskoj Skeli nije bilo dileme da krene u spašavanje devojčice. Njegov hrabar i human gest je vredan svakog poštovanja.

- Kada je devojčica drugi put potonula video sam da joj je potrebna pomoć. U tim trenucima odlučivale su sekunde. Odmah sam zaplivao prema njoj da je ne bi odnela brza Drina. Izvukao sam je na obalu. Bila je bleda kao krpa. Na osnovu izgleda rekao bih da devojčica ide u osnovnu školu peti ili šesti razred. Nakon nekog vremena njene drugarice i ona su mi prišle zahvalile se, pokupile stvari i otišle kući. Ceo život proveo sam na brzim rekama a godinama dolazim na Drinu zato što ovaj kraj ima izvanredne prirodne lepote i dobre ljude- rekao je Branislav Ristić.
Našem junaku Branislavu Ristiću pričinjava veliko zadovoljstvo kada može da pomogne ljudima i usput kaže da se svaki problem može rešiti na lep i ljudski način kaže ovaj hrabar čovek koji je u subotu zadivio prisutne na plaži u Boku na Vrhpolju tako što je spasao jedan ljudski život.
Ovom hrabrom i odvažnom čoveku želimo puno sreće i uspeha u daljem životu i radu i da i dalje pomaže ljudima jer su tada svi podjednako srećni i on i oni kojima svesrdno pomaže.
Ekipa Soko radija iz Ljubovije.

Poštovane koleginice i kolege, reč je o našem kolegi Ristić Branislavu upravniku pošte 11213 Padinska Skela koji je i vd Glavni poverenik Sindikata RJ PS ,,Beograd-centar'' ,,Nezavisnost'' i kojem se ovim putem zahvaljujemo na nesebičnom i odvažnom delu i kojem želimo puno sreće u daljem životu i radu.