08.10.2021

SOCIJALNI DIJALOG IPAK POSTOJI

U sredu 06.10.2021. godine u Požarevcu je na inicijativu Sindikata „Nezavisnost“ Pošte Srbija , održan sastanak Regionalnog direktora Radoslava Simića (Regija Smederevo, Požarevac, Zaječar, Bor), sa glavnim poverenicima Sindikata „Nezavisnost“ sa te regije. Sastanku su prisustvovali i Snežana Marković, predsednik Sindikata „Nezavisnost“ Pošte Srbije i pomoćnik regionalnog direktor PRJ Požarevac Predrag Janković.

Sastanak je protekao u prijatnoj i konstruktivnoj atmosferi što pokazuje da je uvek moguć dobar socijalni dijalog u Pošti Srbije.

Direktor Regije je pažljivo saslušao probleme sa kojima se susreću zaposleni i pokazao veliko razumevanje da se problemi otklone i reše. Na sastanku je posebno istaknut problem zapošljavanja u RJ Bor. Radi se o tome da su primanja zaposlenih u kineskoj kompaniji Zi –Đin vrlo visoka u odnosu na primanja u Pošti, što dovodi do toga da mnogi zaposleni odlaze iz Pošte u potrazi za većom zaradom. Ovaj problem treba što pre rešiti, jer će Pošta ostati bez izvršilaca, a postoji tendencija da se proširi i na druge gradove u okolini Bora.

Direktoru smo skrenuli pažnju da još uvek čekamo odgovor na dostavljene slučajeve nepravilnosti u PRJ Požarevac.

Dogovoreno je da se sastanci ovakvog tipa održavaju jednom mesečno, da se prati realizacija dogovorenog i da se održavaju uvek u drugoj Radnoj jedinici.