17.11.2015

Juče otvorene ponude za Telekom

Mediji su preneli izjavu Rasima Ljajića, potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, da je za privatizaciju Telekoma Srbija stiglo šest ponuda, i da je stav privatizacionog savetnika da se u ovoj fazi ne izlazi s njihovim imenima ili cenom.

Kako je naveo, francuska firma „Lazard” će analizirati ponude i videti da li ispunjavaju uslove tendera, dok Agencija za privatizaciju proverava učesnike u postupku.„Nakon isteka 14 dana dobićemo listu vrednovanu po ceni koju nude za kupovinu 58 odsto akcija. Komisija za prodaju će analizirati ponude i dati konkretan predlog”, objasnio je Ljajić.

Ako dođe do prodaje, socijalni program bi trebalo da iznosi 70 miliona evra. „To će biti najviše otpremnine koje je dobilo bilo koje javno preduzeće”, rekao je Ljajić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će Vlada prodati Telekom ako dobije dobru cenu, od čega bi polovina bila utrošena za vraćanje dugova, a druga polovina za investicije. „Ako ne dobijemo dobru cenu, nećemo da prodamo Telekom i nema tu velike filozofije”, poručio je premijer.