16.09.2019

СИНИША МАЛИ НА СЕДНИЦИ РАДНЕ ГРУПЕ ???

Представници синдиката ''Независност',' чланови Радне групе, за планирану седницу Радне групе, чије је одржавање предвиђено за септембар 2019.године, предложило је да тачка дневног реда буде најављено повећање зарада у Јавном сектору и инсистирали су да се за ту седницу обезбеди присуство министра финансија Синише Малог.

Присуство првог човека Владе РС, задуженог за финансије, веома је битно за наставак рада Радне групе коју је и формирала Влада РС. Неопходно је да лично од министра чујемо шта се планира са јавним предузећима, колико је повећање планирано, да ли одлука Владе да новембарска примања буду увећана за одређени проценат оном делу јавног сектора који се финансира из буџета значи да престаје да важи Закон о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава ("Сл. гласник РС", бр. 116/2014 и 95/2018). И где је ту наше Предузеће?

Без јасних параметара потпуно је илузорно да се договарамо.

Синдикат ''Независност'' је увек спреман на сарадњу, те је из тог разлога захтевао да се датум одржавања седнице усклади са министровим распоредом како би и он могао да јој присуствује.

Синдикат ''Независност''