20.04.2016

Obaveštenje

Na inicijativu Sindikata PTT „Nezavisnost“ danas je održan sastanak sa direktorom Preduzeća Milanom Krkobabićem, na kome su razmotreni poslovni rezultati u 2015. godini. Tom prilikom je izraženo zadovoljstvo izuzetnim uspehom postignutim u protekloj godini, s obzirom da je ostvarena neto dobit znatno veća nego prošle godine.

Na sastanku je zaključeno da je to prvenstveno rezultat rada 15.000 zaposlenih u Pošti Srbije, koji su pokazali da jedno javno preduzeće i u tržišnoj utakmici može biti profitabilno.

Tom prilikom direktor Preduzeća Milan Krkobabić saopštio je rukovodstvu Sindikta PTT „Nezavisnost” da će u toku dana predložiti Izvršnom odboru Pošte Srbije da u skladu sa procedurom donese odluku o učešću zaposlenih u raspodeli dobiti za 2015. godinu. Nakon toga, ova odluka će odmah biti prosleđena Nadzornom odboru Preduzeća.

Na sastanku je izraženo i očekivanje da će postupak dobijanja konačne saglasnosti za isplatu zarade iz dobiti zaposlenima biti doneta u optimalnom roku.
Ovom prilikom želimo da podsetimo zaposlene na to da je u proteklih nekoliko godina,uz maksimalno angažovanje Poslovodstva, zarada iz dobiti bila isplaćivana onako kako su se dogovorili Poslodavac i reprezentativni sindikati.

Nema razloga da tako ne bude i ove godine.

Zbog svega toga smatramo da sve aktivnosti vezane za isplatu zarada iz dobiti koje pokreću pojedini sindikati, prvenstveno su promotivnog karaktera i sopstvene propagande, a ne stvarne sindikalne borbe.
U situacijama kada je bilo potrebno sačuvati ekonomski položaj zaposlenih, iskazivati nezadovoljstvo i pokretati akcije kao što su protesti, štrajkovi , obustave rada, sindikat „Nezavisnost“ je bio uvek pokretač i njegovi članovi su bili uvek u prvim redovima.

U Beogradu,
20.04.2016.god.

Sindikat JP PTT Saobraćaja
"Srbija" "Nezavisnost"