13.07.2020

PRAVILNIK O PREVENTIVNIM MERAMA ZA BEZBEDNOST I ZDRAVLJE NA RADNOM MESTU

Obezbeđenje rada u smenama s manje ljudi, stroga higijena, zaposleni obavezno da prijavljuju simptome, samo su neka od propisanih pravila koje ćemo ubuduće morati da se pridržavamo.
Ovaj pravilnik donelo je Ministarstvo rada, a na snagu stupa 11.jula 2020.god.

Poslodavci su dužni da najkasnije do 10. avgusta usvoje plan u skladu sa propisanim odredbama a evo šta je poslodavac prvenstveno dužan da obezbedi:

1. Pre početka rada da obezbedi pisane instrukcije i uputstva o merama i postupak za sprečavanje pojave epidemije zarazne bolesti koje sadrže informaciju o simptomima zarazne bolesti.

2. U skladu sa mogućnostima, ukoliko nije organizovan rad u smenama, izvršiti preraspodelu radnog vremena.

3. Sprovodi pojačanu higijenu i dezinfekciju radnih i pomoćnih prostorija, što uključuje redovnu dezinfekciju prostora i često provetravanje radnog prostora.

4. Obezbedi zaposlenima dovoljne količine sapuna, ubrusa, tekuće vode i dezinfekcionog sredstva na bazi alkohola za pranje ruku.

5. Obezbedi redovno čišćenje svih površina koje se često dodiruju na radnom mestu, posebno prostorije i opremu, kao što su toaleti, kvake na vratima, fiksni telefoni, računarska oprema i druga oprema za rad.

6. Uredi način vođenja evidencije o dezinfekciji radnih i pomoćnih prostorija.

U SLUČAJU POJAVE ZARAZNE BOLESTI
POSLODAVAC JE DUŽAN

1. Prostor u kome je boravio zaposleni koji je zaražen da se redovno fizički i hemijski dezinfikuje i provetrava.

2. Da se poštuju procedure ulaska i izlaska u prostorije poslodavca, koriste propisana sredstva i oprema za ličnu zaštitu na radu.

Pored dela koji se odnose na Poslodavca, drugi deo Pravilnika propisuje obaveze zaposlenog . Najznačajnije su da :

1. Sprovodi sve preventivne mere bezbednosti i zdravlja na radu kako bi sačuvao svoje zdravlje, kao i zdravlje drugih zaposlenih.

2. Dodatno brine o svojoj higijeni tako što će redovno i pravilno prati ruke.

3. Obavezno obavestiti poslodavca ukoliko posumnja na simptome zaraze bolesti kod sebe ili člana svoje porodice.

4. Sarađuje sa poslodavcem i licem za bezbednost i zdravlje na radu kako bi se sprovele dodatne neophodne mere za bezbednost i zdravlje na radu.