01.12.2019

Posle mnogo godina!



Na sednici NO Pošte Srbije, koja je održana 29.11.2019. godine, jednoglasno je usvojen Plan poslovanja Preduzeća za 2020. godinu, kojim je između ostalog, predviđeno povećanje zarada zaposlenima za 10%.

Posle mnogo godina, zahvaljujući angažovanju Direktora Preduzeća i NO, zaposlenima u Pošti Srbije predviđeno je povećanje zarada.

Podsećamo svoje članove, da do održavanja ove sednice, za Javna Preduzeća (među kojima se nalazi i Pošta Srbije), nije predviđeno povećanje zarada u narednoj godini, osim u delu koji se odnosi na ukidanje Zakona o umanjenju zarada u iznosu od 5%.

Svakako da kao Sindikat nismo zadovoljni, ali smo takođe svesni da putovanje od hiljadu milja počinje prvim korakom , koji smo upravo načinili, i da po ugledu na druge delatnosti (Zdravstvo, Prosveta, Policija...), svoje zarade postepenim, ali konstantnim uvećavanjem, za izvesno vreme možemo dovesti na nivo, dostojan zaposlenog u Pošti Srbije.

U svakom trenutku moramo voditi računa o svom Preduzeću, o svakom radnom mestu i redovnosti isplata zarada, kao i o svim pravima koja proističu iz Kolektivnog ugovora.

Takođe, treba da budemo svesni da odbijanjem ponuđenog povećanja , kao što je to učinjeno u martu prošle godine, možemo ubuduće da izgubimo priliku da uopšte pregovaramo o bilo kakvom poboljšanju materijalnog stanja zaposlenih u Pošti Srbije.

Sindikat Nezavisnost će, u narednom periodu, kao drugi korak, predložiti Poslodavcu novi sistem nagrađivanja zaposlenih u tehnologiji, vodeći računa posebno o radnim mestima u otežanim uslovima rada.