20.03.2020

ONI SU NAŠI HEROJI

Bilo je vrlo teško svih ovih dana organizovati rad u poštama Srbije a pritom ispoštovati mere i uputstva Vlade Republike Srbije u vanrednom stanju.

Pošta Srbije je veliki sistem, sa preko 1500 pošta širom Srbije i sa 15.000 zaposlenih radnika od kojih svako ima svoje mišljenje o organizaciji posla u novonastalim uslovima. Ne moramo pritom da podsećamo da je Pošta Srbije od strateškog značaja za našu zemlju i sve nas.

Uzimajući u obzir napred navedeno, želimo da kažemo BRAVO za sve koleginice i kolege koji rade na organizaciji rada celokupnog našeg sistema u vanrednoj situaciji, koji su se organizovali kako bi roditelji sa malom decom mogli da ostanu kod kuce i brinu o njima kao i da bolesne kolege, hronični bolesnici, visoko rizične kategorije zaposlenih ostanu u svojim domovima. Veliko BRAVO za sve naše kolege poštare, šalterske radnike, vozače, dostavljače, kurire i radnike u Poštanskim centrima, koji su nastavili sa radom u ovom teškom vremenu, pružajući usluge gradjanima u celoj zemlji.

Oni su naši HEROJI.

I zato drage kolege, apelujemo na Vas, da kao i uvek do sada u sličnim situacijama , ostanemo složni, solidarni, tolerantni jedni prema drugima i da sačuvamo sistem od koga živimo i koji živi od nas, kao i da pomažemo jedni drugima, bez podela na njihove i naše.

Tolerancija, razumevanje, sloga i naročito solidarnost su više nego potrebni sada.

Savladali smo mnoge teškoće, izdržaćemo i sada jer mi smo Pošta Srbije.

Sindikat "Nezavisnost"